Selasa

PERFORMANCE DRINK Untuk Mengekalkan Tenaga Dan Meningkatkan Stamina
ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA


Hari ni saya nak share tentang produk Shaklee yang saya ambil ketika bulan puasa yang lalu iaitu PERFORMANCE DRINK. Memang sangat bagus.


Performance Drink Shaklee adalah minuman hidrasi tulen penghilang dahaga untuk SEBELUM, SEMASA dan SELEPAS BERAKTIVITI. Contohnya jogging, badminton, kemas rumah dan lain-lain.Biasanya tubuh kita akan terhidrat atau hilang air bila bersukan atau buat aktiviti yang mengeluarkan peluh. Bila badan kurang air, maka kita akan rasa cepat letih dan lesu.


Jadi, kalau kita minum PD ni memang terbaik sebab telah terbukti secara klinikal dapat support tahap hidrasi tubuh kita dengan lebih baik berbanding air. Lebih-lebih lagi PD ni ada lebih banyak elektrolit. Maksudnya lebih tenaga akan disalurkan berbanding jenama minuman isotonik biasa di pasaran.
Ujian makmal yang dilakukan ke atas para atlet yang consume PD ni menunjukkan:

1.       PD mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi. 
2.       Terbukti secara klinikal dapat mengawal tahap gula dalam darah bagi mengekalkan tenaga dan meningkatkan stamina. 

Fakta nutrisi Performance Drink Shaklee:

1.       Tidak mengandungi lemak / kolesterol. 
2.       Hanya mengandungi sodium, potassium dan karbohidrat. 
3.       Tidak mengandungi bahan tiruan, pewarna dan pengawet tambahan. 
4.       Paling best, bebas gas atau tidak berkarbonat seperti minuman isotonik     lain.Siapa memerlukan Performance Drink Shaklee: 

1.       Ibu yang menyusukan anak. 
2.       Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan. 
3.       Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka. 
4.       Pesakit yang mengidap gout. 
5.       Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi. 
6.       Jika anda sering di serang sakit kepala atau migrain. 
7.       Anak-anak yang demam. 
8.       Mereka yang terasa nak di serang demam atau sedang demam.  
9.       Penganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.PD ni juga famous dan di gelar minuman angkasawan. Sebab apa? Memang minuman angkasawan pun.

Pada awal tahun 1990-an, NASA (National Aeronautics and Space Administration) datang ke Shaklee US dan minta Shaklee untuk buatkan minuman khas untuk angkasawan mereka. Sebabnya, angkasawan ni selalu mengalami GRS (General Re-entry Syndrome) setiap kali mereka nak mendarat balik ke bumi. GRS ni simptom seperti kelesuan melampau, vertigo, pening kepala, sakit perut dan sebagainya. Maka, terciptalah AstroAde Drink untuk para angkasawan ni. Dan kita pun boleh join minuman angkasawan ni iaitu PERFORMANCE DRINK.


Antara angkasawan yang consume PD ni ialah Kapten Mark n Scott Kelly.

Cover untuk Time magazine DEC 2014 issue.

Bonda Adilah iaitu mak Shaklee saya. Semasa beliau pergi ke Shaklee Int Trip ke Orlanda, US tahun 2015. Dapat berjumpa sendiri dengan twin ni. Shaklee invite mereka untuk jadi speaker untuk Shaklee Convention. Mereka share kisah-kisah mereka di atas sana. Dan mereka sangat berbangga dan terhutang budi dengan produk Shaklee.


Nak naik ke angkasa ni bukan boleh bawa makanan dan minuman sesuka hati.


Kalau kita baca siapa yang perlukan PD ni, kesimpulannya minuman untuk semua. Untuk seisi keluarga. Kadang-kadang kita nak minum 3 liter air kosong tu susah sangat nak cukup. Tapi PD ni kadang-kadang lebih-lebih pulak minum.


Cuma Reminder: BIG NO untuk bayi dan kanak-kanak di bawah usia 2 tahun.
Testimoni pengguna

Apalah kiranya anda memperuntukkan sejumlah wang bagi memastikan ahli keluarga anda yang aktif untuk terus kekal aktif tanpa anda meragui khasiat yang diberikan kepada mereka berbanding minuman isotonik yang lain di pasaran.Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh WhatsApp Mala 012-2280104 sekarang. Dan anda boleh rasakan sendiri kebaikannya...


Atau...Walk-in terus Ke Cawangan Shaklee yang Berdekatan: Jika anda tinggal berdekatan dengan cawangan Shaklee, anda boleh terus ke cawangan Shaklee yang berdekatan dengan menggunakan ID saya: 1243479  [Normala Mat Tarmizi]

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=48997e34bfde15452d4f69de04b87f57Pengedar Shaklee Anda

Normala Binti Mat Tarmizi (Mala)

WhatsApp: 012-2280104

Personal FB: NormalaTarmizi

Instagram: malamasya TERIMA KASIH


Tiada ulasan:

Catat Komen