Rabu

Kelebihan Dan Kebaikan CAROTOMAX Shaklee

ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA

hari ni saya nak share produk Shaklee yang botolnya paling kecil skali. tapi, kecil-kecil cili padi tau. kalau ada orang tanya "Shaklee takde jual vitamin A ke?" Jawapannya Carotomax la. Kebanyakkan mereka yang consume, untuk masalah mata. tapi sebenarnya ia lebih dari itu. Jom kita kenali Carotomax dengan lebih detail.


Carotomax ni lebih selamat daripada Vitamin A. Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu Vitamin A. Pengambilan Vitamin A yang berlebihan akan menyebabkan toksisiti. Penemuan Beta Carotene pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A dan ianya selamat untuk pengambilan yang berterusan.

Dalam Carotomax ni, ada 6 bahan aktif yang menjadi punca mata tidak silau lagi. Carotomax ini mengandungi 6 variasi karotena yang di ekstrak dari rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan iaitu:
  • Rumpai laut
  • Tomato
  • Biji anggur
  • Brokoli
  • Pot Marigold
  • Epal
  • Kentang
  • Strawberi
  • Lobak merah
  • Minyak sawit
  • Fava D'anta
  • Cantaloupe


Sebiji sahaja kita ambil Carotomax ni, dapat semua khasiat sekaligus. 

Jenis-jenis karotena yang ada di dalam Carotomax ialah:
  • Alpha Carotene - Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.
  • Beta Carotene - Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Ia juga mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
  • Lycopene - Bersifat antioksidan, menghalang penuaan organ. Juga untuk servik yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Ianya juga membantu mengurangkan penyakit kelenjar prostat.
  • Astaxanthin - Pigmen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink salmon. Shaklee menemui karotenoid astaxanthin ini dari mikroalga laut, sumber yang tulen. Ianya berfungsi melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.
  • Lutien - Menyekat katarak, AMD (age related disease atau penyakit makular berkaitan dengan umur), glaucoma. 
  • Zeaxanthin - Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek bercahaya. Ianya juga mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan servik. 


Satu hidangan Carotomax ini akan bersamaan dengan:
  • 89 hidangan (biji) rasberi (kandungan Alpha Carotene nya)
  • 102 hidangan pisang (kandungan karotene nya - Beta dan Alpha)
  • 714 hidangan buah aprikot (kandungan lycopene nya)
  • 113 gram ikan salmon (kandungan astaxanthin nya)
  • 285 hidangan pink grapefruits (kandungan lutein dan zeaxaanthin nya).


Mula-mula saya baca tentang ini, betapa ruginya tak ambil Carotomax ni. Tak padan dengan saiznya yang kecil molek. Bayangkan kalau kita nak kumpul beli semua bahan di atas tu. Memang berbaloi sangat kalau ambil Carotomax ni. 



Manfaat Carotomax ialah:
  •  Meningkatkan kuasa penglihatan - membolehkan mata mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Membantu masalah rabun malam, rabun dekat, mata kering, kelesuan mata, glaucoma, katarak, eye bags dan gegelung hitam di mata. 
  •  Membantu meredakan penyakit kulit - pengambilan secara berterusan akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, kulit kering dan jerawat. Boleh juga sebagai kegunaan luar untuk merawat kudis buta, jerawat dan ulser mulut. 
  • Melindungi epithelial - ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing dan ovari. Ianya juga merawat ulser saluran usus. 
  • Melawan kanser dan oksidasi - pengambilan yang kerap beta carotene mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser paru-paru dan kanser payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida. 
  • Membantu menghalang infeksi - merangsang enzim membunuh kuman, menghalang penyakit sistem respiratori seperti batuk dan asthma. 
  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat - merangsang perkembangan kanak-kanak atau remaja, melindungi rambut, kulit, mambran mukosa, sistem reproduksi dan juga penghasilan sperma yang sihat. 


Untuk peringatan, Carotomax tidak digalakkan diambil semasa mengandung kerana ia tinggi antioksidan. 

kalau ada yang hendak berhenti merokok pun boleh ambil Carotomax ni. jadi siapa yang nak cuba, boleh la cuba. 



Sekian sahaja sharing untuk hari ini. Semoga bermanfaat.


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuh atau mencegah penyakit tertentu.



Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh WhatsApp Mala 012-2280104 sekarang. Dan anda boleh rasakan sendiri kebaikannya...



Atau...



Walk-in terus Ke Cawangan Shaklee yang Berdekatan: Jika anda tinggal berdekatan dengan cawangan Shaklee, anda boleh terus ke cawangan Shaklee yang berdekatan dengan menggunakan ID saya: 1243479  [Normala Mat Tarmizi]
www.wasap.my/60122280104
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=35bb97f361bcca162714c1c41fcfa775



Pengedar Shaklee Anda

Normala Binti Mat Tarmizi (Mala)

WhatsApp: 012-2280104

Personal FB: NormalaTarmizi

Instagram: malamasya
 

TERIMA KASIH


Tiada ulasan:

Catat Komen